Nieuws

Buitenschoolse opvang op De IJsselvallei

Sinds het schooljaar 2019-2020 is er een voorziening voor buitenschoolse opvang op maandag, dinsdag en donderdag op school. Dit is een dependance van Het Korfje in Heerde. De kinderen kunnen hier heerlijk bijkomen na een schooldag. Ze eten samen een hapje en ze knutselen of doen een spelletje.

 

Opening van De IJsselvallei, school voor ondernemend leren

Een aantal jaren geleden vierden we de opening van de gefuseerde school. We wandelden we met alle kinderen in optocht van de locatie aan de Veesser Enkweg naar onze nieuwe school: De IJsselvallei aan de Kloosterakkers in het dorp Veessen. Tijdens de optocht van de ‘oude’ naar de ‘nieuwe’ school liepen de kinderen in prachtige nieuwe schoolshirts. De schoolshirts zijn belangeloos mogelijk gemaakt door van een aantal sponsoren, namelijk Schildersbedrijf Van Egteren Veessen, Technische Profielen Productie BV (TPP) te Vaassen, EMKA Elektro Heerde, Zilt Belastingadvies Veessen, Loonbedrijf gebr. Bomhof Veessen en LetterLine Reclame te Epe. Op de nieuwe school werd door het restaurant Nol patat aangeboden.

Met vele handen van ouders, leerkrachten en andere mensen is het gebouw volledig gerenoveerd en ingericht. Het resultaat is er één om trots op te zijn. Geen standaardschool, maar een school, waar ruimte is voor ieders talent. Dit straalt de school ook uit door onder andere flexibele werkplekken, denk aan hoge tafels met krukken, huisjes om in te werken, banken waar de kinderen lekker kunnen lezen. Als je de school binnen loopt, kom je gelijk in het atelier, waar kinderen kunnen schilderen, timmeren en handwerken. Er is zelfs een heus museum. De hele omgeving daagt uit tot interactie en ontdekken. Sinds 6 maart 2023 hebben we ook nieuwe meubels gekregen. Het ziet er nu nog mooier uit.

 

Nieuwe methodes

We zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe methode voor taal en spelling en begrijpend lezen. De nieuwste methodes zijn gebaseerd op de nieuwe (concept) doelen van het SLO. Ze gaan uit van een samenhang tussen de gebieden spreken, spellen, luisteren, schrijven en lezen. Het niveau van de nieuwste methodes ligt een stuk hoger, zodat de resultaten beter worden. De nieuwste methodes gaan uit expliciete directe instructie. Dat betekent dat we als leerkracht het doel heel specifiek duidelijk maken aan de kinderen, een duidelijke instructie geven die daarop gericht is en aan het eind van de les evalueren.

Met ingang van het schooljaar 2024-2025 gaan we met de nieuwe methode van start. 

Met rekenen maken we gebruik van Gynzy en de daarbij behorende werkboekjes. Met Gynzy kunnen de kinderen aan het werk met de nieuwste versie van Wereld in getallen.