Nieuws

Buitenschoolse opvang op De IJsselvallei

Sinds het schooljaar 2019-2020 is er een voorziening voor buitenschoolse opvang op maandag, dinsdag en donderdag op school. Dit is een dependance van Het Korfje in Heerde. De kinderen kunnen hier heerlijk bijkomen na een schooldag. Ze eten samen een hapje en ze knutselen of doen een spelletje.

 

Opening van De IJsselvallei, school voor ondernemend leren

Na een lange voorbereidingsperiode was het eindelijk zover. Maandagmorgen zes maart wandelden we met alle kinderen in optocht van de locatie aan de Veesser Enkweg naar onze nieuwe school: De IJsselvallei aan de Kloosterakkers in het dorp Veessen. Tijdens de optocht van de ‘oude’ naar de ‘nieuwe’ school liepen de kinderen in prachtige nieuwe schoolshirts. De schoolshirts zijn belangeloos mogelijk gemaakt door van een aantal sponsoren, namelijk Schildersbedrijf Van Egteren Veessen, Technische Profielen Productie BV (TPP) te Vaassen, EMKA Elektro Heerde, Zilt Belastingadvies Veessen, Loonbedrijf gebr. Bomhof Veessen en LetterLine Reclame te Epe. Op de nieuwe school werd door het restaurant Nol patat aangeboden.

Met vele handen van ouders, leerkrachten en andere mensen is het gebouw volledig gerenoveerd en ingericht. Het resultaat is er één om trots op te zijn. Geen standaardschool, maar een school, waar ruimte is voor ieders talent. Dit straalt de school ook uit door onder andere flexibele werkplekken, denk aan hoge tafels met krukken, huisjes om in te werken, banken waar de kinderen lekker kunnen lezen. Als je de school binnen loopt, kom je gelijk in het atelier, waar kinderen kunnen schilderen, timmeren en handwerken. Er is zelfs een heus museum. De hele omgeving daagt uit tot interactie en ontdekken.

 

Crea-middag

Op donderdagmiddag doen alle kinderen mee aan de crea-middag. De kinderen gaan in groepjes van 7 of 8 kinderen onder leiding van een leerkracht aan de slag met een schoolbreed-thema. Het ene groepje leeft zich uit met muziekinstrumenten, terwijl het andere groepje een prachtig kunstwerk maakt. In de keuken van de school zijn ondertussen kinderen bezig met het maken van heerlijke gerechten. Ook programmeren komt aan de orde.

 

 

<script language="JavaScript" charset="UTF-8" src="https://www.polsnieuwsbrief.nl/gadgets/newsletter"></script><noscript>Your browser does not support JavaScript. Visit <a href="https://www.polsnieuwsbrief.nl/" title="POLS Nieuwsbrief" target="_blank">POLS Nieuwsbrief</a></noscript>